Mhensha van vis
2005-10-08- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - garnalen
- visfilet
- inktvis
- surimisticks
- rode paprika
- mihoen
- 1 tablet van visbouillon
- zout/peper/komijn/paprikapoeder
- zonnebloemolie
- filodeeg
- boter om te besmeren
Werkwijze
Stap1
Inktvis bakken in olie met paprika in blokjes dan alle kruiden aan toevoegen en dan visfilet en als laatste garnalen en surimisticks aan toevoegen en dan de mihoen in kokend water zetten 10 minuten en in stukjes snijden.
alles goed bij elkaar mengen en dan proeven en naar smaak zout aan toevoegen.
en rollen in filodeeg goed met boter besmeren ik gebruik 1 velletje per mhensa.
groetjes kookgek
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
25 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ceuta aan 08-10-2005
Tbarkallah alik..
Geplaatst door ellouisa aan 08-10-2005
lijkt me heerlijk, maar moeten ze in de oven gebakken worden na het besmeren met boter? En hoelang en op welke temperatuur?
Geplaatst door sihamkleuter aan 08-10-2005
oooh wat leuk!!! ik ben gek op alles was mini is.
deze hartige mini mehensja ga ik zeker uitproberen! bedankt!
Geplaatst door chefkokkin aan 08-10-2005
dit lijkt me echt lekker ik ga dit morgen maken incha Allah en ik laat je weten!
Geplaatst door kookgek aan 09-10-2005
hallo dames.
de mhensa moet inderdaad in de oven maar ik werk helaas niet op graden en minuten heb ik niet op mijn oven kijk gewoon tot ze gaar zijn.
chefkokkin wil zeker horen hoe het heeft gesmaakt.
groetjes kookgek
Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005
ziet er heerlijk uit
Geplaatst door ellouisa aan 09-10-2005
Ok meid ik ga het gewoon een keer proberen met 175 graden ofzo.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-10-2005
OP 200 Graden en na ongeveer 30 minuten zijn ze mooi gaar.
Geplaatst door loewie aan 11-10-2005
Salaam 3alikoum, heb deze eerder gemaakt maar ze gaan steeds kapot bij het rollen..niet in de lengte maar het rollen tot een rondje…hoe komt het?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005
Goed insmeren met boter.
Als het te droog of te nat is, dan scheurt het.
Geplaatst door loewie aan 12-10-2005
Moet ik het hele vel insmeren voor ik ga rollen?? want dan gaat het toch ook stuk??? weet het niet hoor hoe ik het ook doe het blijft scheuren.
Geplaatst door zaja aan 13-10-2005
ik heb ze gister gemaakt en ze waren heerlijk! ook de gasten vonden ze lekker! van de 15 zijn er maar 2 gescheurd! bedankt voor dit recept!
Geplaatst door lele laila aan 14-10-2005
Salam alekoem, zo die gaat ik vandaag maken.. laat het je weten wat ik er van vind, maar zo te zien, zien ze er supppeerrr uit…
Geplaatst door sihamkleuter aan 14-10-2005
ik heb ze gemaakt en ze waren lekker en zagen er heel leuk uit!! goed idee kookgek!
Geplaatst door chefkokkin aan 14-10-2005
Bedankt voor het recept ze zijn echt goed gelukt ze waren echt heerlijk!!!!
Geplaatst door Rzinia aan 21-10-2005
moet je het niet in een bakje doen dat ehet zo rond blijft in de oven? waar koop je die speciale bakjes met net folie, waarin je kleine pastila of m7ansha in kan doen?
Geplaatst door sihamkleuter aan 21-10-2005
je kan het gewoon op een ovenplaat leggen want ze blijven gewoon rond. maar je kan ze ook in dealimiumborjes leggen saat nog leuk ook!
die borjes kan ej halen bij deblokker, bij de barbeque produkten (daar hebben z eook aliminiumschalen)
Geplaatst door Rzinia aan 21-10-2005
dank je sk en per hoeveel gaan ze? hoeveel bordjes voor hoeveel?>
Geplaatst door sihamkleuter aan 21-10-2005
er zitten er 15 in, maar ik weet niet hoeveel ze kosten
Geplaatst door Rzinia aan 21-10-2005
o 15 is genoeg. ik wil als het lukt ook aan mijn ma en zus geven.
Geplaatst door dikratoen aan 24-10-2005
Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn dit keer goed gelukt! Met filodeeg in een kartonnen verpakking is het echt prettiger!
Geplaatst door zahra_i aan 27-10-2005
he dame kan je het ook met kip vullen want ik ben niet zo een garnalen freek
Geplaatst door hoda aan 13-11-2005
Ik heb ze ook gemaakt, ze waren goed gelukt, dank je voor het recept.
Geplaatst door sami aan 13-01-2006
dit lijkt mij heel lekker ik ga ze zekker maken .
Geplaatst door Belgica aan 21-09-2006
Lekker voor in de ramadan! Ik ga ze proberen en laat het je weten insha-allah!
Geplaatst door Belgica aan 21-09-2006
Lekker voor in de ramadan! Ik ga ze proberen en laat het je weten insha-allah!
Geplaatst door Sammy aan 18-05-2007
moet ik het filodeeg aan beide kanten besmeren met gesmolten boter??
en scheurt het filodeeg niet ontzettend snel dan??
Geplaatst door hanan1977 aan 10-09-2009
kan ik het beste bastilladeeg gebruiken of loempiavellen? alvast bedankt