Quiche

2008-03-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

Ingrediënten

  • Nodig voor de deeg:
    125g koude boter
    2-3 eetl water
    200g bloem
    Voor de vulling:
    200g prei wasssen en in ringen snijden.
    300g champignons schoonmaken met keukenpapier en in plakjes snijden.
    1 eetl boter
    3 eieren
    250g magere kwark
    200ml melk
    1 kruidenboulionblokje geraspte kaas

Werkwijze

Stap1

Kneed het deeg en zet 30min in de koelkast.

Bak de prei met de champignons en het boulionblokje in een beetje boter, de pan van het vuur nemen.

De oven voorverwarmen op 200graden.

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen de quichvorm (26CM) met het deeg bekleden.

De bodem inprikken en onder in de oven ongeveer 10min voorbakken.

De eieren loskloppen en met de kwark, melk door het champignonmengsel roeren.

Een laagje kaas over de bodem strooien het mengsel hierover verdelen en bestrooien met kaas.

Bak de quich af op 200graden voor ongeveer 40min onder in de oven.

Erg lekker!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 14-10-2006

    mOet je die bOter smelten, en dan goed laten afkOelen ????

    het lijkt me egt lkkr !!!:D

    x.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.