Rijst met Tonijn

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - Rijst ( ongeveer 4 kopjes)
    - 2 blikjes tonijn
    - 5 tomaten
    - 1 grote ui of 2 kleintjes
    - paar takjes peterselie
    - 1 groene paprika
    - 1,5 tl kurkuma
    - 1 el komijn
    - halve tl zout
    - 1 tl chilipoeder
    - 2 teentje knoflook

Werkwijze

Stap1

Snijd de ui en de paprika in blokjes en bak ze in een pan een beetje bruin, voeg de geperste knoflook en gesneden peterselie toe. Laat dit even op een zacht vuurtje, ontvel de tomaten haal het binnenste eruit en doe ze in de mixer, mix ze tot hele kleine stukjes en doe dit erbij.

Voeg dan ook alle kruiden toe en de tonijn. De tonijn in grote brokken proberen te laten.

Voeg 1/3 longdrink glas water toe. Laat dit nog zo n 10 min pruttelen op middelmatig vuurtje.

Ondertussen de rijst koken, dan de rijst op een bord met de saus erover heen serveren.

Smakelijk eten!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    ik heb weleen srijst met tonijn als koude salade gegeten, maar op deze manier nooit. Mijn man is een rijst liefhebber dus dit ga ik zeker uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.