Spaanse Empanada

2007-09-01
  • Porties : 4 grote 8 kleine
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor het deeg:
    20 gram gist
    250 ml lauwe melk
    2 eetlepels boter
    zout
    500 gram bloem
    Ingrediënten voor de vulling:
    2 blikjes tonijn
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    peterselie
    rode paprikapoeder
    lepeltje tomatenpurree
    zwarte peper
    ui

Werkwijze

Stap1

Kneed het deeg tot je belletjes in het deeg krijgt.

Laat het dan 40 minuten rijzen

Doe wat olie in een koekenpan en snipper daar het uitje in fijn

Als de ui gaar is voeg je de rest van de ingrediënten toe.

Laat dit op het vuur staan tot de tomatenpurree gesmolten is.

Laat de vulling afkoelen

Verdeel het deeg door tweeën en bestrijk een springvorm van 30 cm doorsnee met boter.

Druk het deegbal in de springvorm dun uit.

Leg dan de vulling erop en smeer het overal goed uit.

Rol het ander deeg uit en bedek de vulling ermee.

Druk de randen goed tegen elkaar aan. bestrijk een ei op het deeg en laat het 30 minuten rijzen.

Bak de empanada in een voorverwarmde oven op 200 graden goud van kleur. 40 min

Bedek de vulling met het andere deeg

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (20)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 08-09-2007

    lijkt me ook wel leuk voor de ramadan maar dan wel de kleintjes
    ik ken het van een colombiaanse vriendin maar hun doen het volgens mij frituren kan dat met dit deeg ook ?

  2. Geplaatst door Dalilah aan 08-09-2007

    ik heb het gemaakt, was wel lekker
    maar het brooddeeg was een beetje te
    hard, heb jij misschien gist gebruikt
    dank je voor het recept Dalilah

  3. Geplaatst door princessa aan 11-09-2007

    sjaahida ik ken dat, maar dit deeg is niet geschikt om te frituren..

  4. Geplaatst door princessa aan 11-09-2007

    klopt sorry meid ik ben vergeten erbij te vermelden dat je er gist bij moet doen

  5. Geplaatst door princessa aan 11-09-2007

    200 gr boter
    550 gr bloem
    zout
    1 losgeklopt eiwit om in te smeren.

    deze kan je wil frituren

  6. Geplaatst door princessa aan 11-09-2007

    hoe kan ik het recept wijzigen??

  7. Geplaatst door princessa aan 11-09-2007

    Dames ik heb mijn fout inmiddels al ontdenkt en ik weet waaron het deeg bij dalilah hard is. Ik heb 2 recepten voor de spaanse empanada en ik heb de hartige geplaatst. Heet deeg is dan inderdaad hard en taart vormig.

    Dit is het recept voor zacht, luchtige deeg brood.

    200 gram gist
    250 ml lauwe melk
    2 eetlepels boter
    zout
    500 gram bloem.

    Als je het deeg kneed laat je het 40 minuten rijzen. zodra je de vulling erop hebt gesmeerd en bedekt hebt met het volgend deeglap bestrijk je het deeg met een los geklopt ei. Dan laat je het deeg weer 30 minuten rijzen.

    Het spijt me zeer voor de misverstand maar ik beloof dat je geen spijt zult krijgen en dat het dit keer wel heerlijk zacht zal zijn!!

  8. Geplaatst door Samira82 aan 13-09-2007

    200 gram gist ???

  9. Geplaatst door sjaahida aan 13-09-2007

    das wel heel veel…… dan is het zeker luchtig moet je het buiten maken want het gaat anders onder je dak vandaan rijzen hihih sorry voor flauwe grap….

  10. Geplaatst door princessa aan 16-09-2007

    hahahahaha 20 gram sorry

  11. Geplaatst door Mievrouw aan 27-09-2007

    Pff.. Ik heb zo m’n best gedaan om ’t te maken. En hij was helemaal verkeerd.
    Omdat k der geen gist bij het gedaan. Want ik vond het al zo vreemd dat hij niet moest rijzen. ‘k dacht eerst dat ’t bij de recept hoorde. Maar nu zie ik dat je de recept helemaal hebt omgegooid. Mohiem, ‘k heb mijn moeder weer teleurgesteld. Nu denkt ze dat ik niet kon koken.

    TOen ik de empada(ofz0) op tafel legde gingen ze me 3dubbel uitlachen.

    Maar jah, Volgende keer beter
    x. Anissa

  12. Geplaatst door sara6 aan 30-09-2007

    nou meid…heb gisteren je recept uitgeprobeerd en het was heerlijk!!

  13. Geplaatst door princessa aan 02-10-2007

    Mievrouw ik heb er wel bijstaan dat er gist in moet. Alleen de eerste dag toen ik het recept plaatste vergat ik erbij te vermelden dat er ook gist in moet. Maar dat heb ik direct gewijzigd nadat dalilah mij dat aankaarte.

    Dus het probleem ligt denk ik ergens anders. En van fouten kan je toch leren, je moeder kon het vast ook niet allemaal in 1 keer..

  14. Geplaatst door princessa aan 02-10-2007

    sara6 bedankt meid, ik ben blij dat het gelukt is

  15. Geplaatst door taourirt aan 13-10-2008

    ziet er lekker uit ,ik ga het zeker uitproberen

  16. Geplaatst door salima27 aan 13-09-2009

    ziet er lekker uit. Kun je ook gehakt gebruiken?

  17. Geplaatst door snoessie aan 17-09-2009

    Ik ben in de war. is het nou 20 gr. gist of 200 gr. voor het luchtige zachte deeg.

  18. Geplaatst door snoessie aan 17-09-2009

    oeps zag hierboven al staan na corrrectie dat het 20 gr. moet zijn. niet goed gekeken.

  19. Geplaatst door koken20 aan 10-01-2010

    heej,ik ga hem straks maken inschAllah…hopen dat die lukt
    bedankt voor het recept
    gr koken 0

  20. Geplaatst door koken20 aan 10-01-2010

    oepss me vlees is verbrand..maar kan nog wel gebruiken de stukken die niet zijn verbrand moet alleen nog wachten tot het deeg is gerezen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.