Sperziebonen-gehaktschotel

2009-03-01
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *500 gram rundergehakt
    *sperziebonen uit blik (ik weet niet precies hoeveel,zelf doe ik meestal het hele blik, je moet gewoon net zoveel toevoegen als je lekker lijkt)
    *1 grote ui
    *3 teentjes knoflook
    *1 blik ontvelde tomaten in blokjes
    *blikje tomatenpuree
    *kruiden: zout, zwarte peper, heel klein beetje kaneel,paprikapoeder en eventueel chilipeper naar smaak.
    *3 eetlepels gehakte peterselie

Werkwijze

Stap1

Snipper de ui, pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit een bodempje olie in de (braad)pan, fruit de uitjes en gooi het gehakt er zo goed als meteen bij.

Bak dit gehakt rul, gooi dan de knoflook erbij.

Doe dan de kruiden erbij: zout naar smaak, zwarte peper naar smaak, een paar snufjes kaneel, een eetlepel paprikapoeder en eventueel chilipoeder naar smaak.

Roer dit goed door tot de kruiden goed verspreid zijn, voeg dan 2 eetlepels tomatenpuree toe.

Roer dit weer goed door voeg dan de gehakte tomatenblokjes toe.

Laat deze eventjes meebakken.

Voeg dan de sperziebonen toe en bak deze ook eventjes mee.

Voeg dan kokend water toe totdat de sperziebonen bijna onder water zijn.

Laat dit koken op een middelmatig vuurtje totdat al het water is verdampt.

Klaar !!!!

Serveer dit met rijst of met marokkaans brood.

Eet Smakelijk !!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door Samira82 aan 06-03-2009

    Klinkt lekker 🙂
    Ik zou alleen zelf niet de sperziebonen uit blik zo lang mee laten koken dan worden ze denk ik echt te zacht.

  2. Geplaatst door OumAbdullah aan 09-03-2009

    Dank je wel (f) !!!

    Mmm ja zo lang duurt het eigenlijk bij mij nooit totdat het water verdampt is. Of ligt dat aan mij? :p

  3. Geplaatst door Najia aan 23-08-2022

    Ik maak dit recept met aan het einde verse sperziebonen en wat water toevoegen. En het is een van de favorieten hier thuis. Vooral door de kaneel. Heerlijk. Bedankt voor dit recept..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.