Turkse pide met gehakt en Turkse kaas
2018-03-04- Keuken: Turkse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Deze heerlijk Turkse pide is gevuld met gehakt, paprika, Turkse kaas en mozzarella. Turkse pide is eigenlijk dus niets meer dan een stuk Turks brood of Pizza, gevuld met een pittig gehaktmengsel.
Ingrediënten
- Deeg:
- - 500 gr bloem
- - 8 gr gist
- - 100 ml yoghurt
- - 100 ml zonnebloemolie
- - 1 ei
- - 150 ml lauwe water
- - 10 gr zout
- - Snufje suiker
- Vulling gehakt:
- - 250 gr mager runder gehakt
- - 2 rode paprika's
- - 1 grote ui
- - 2 teentjes knoflook
- - 1 hete rode peper
- - Olijfolie
- - Lepel tomatenpuree
- - Zout
- - peper
- - paprikapoeder
- - Klein lepeltje roomboter
- Vulling kaas:
- - 2 blokken Turkse kaas
- - Blad peterselie fijn gesneden
- - Sambal naar smaak
- Topping:
- - 1 eierdooier
- - Geraspte kaas
- - Bolletje mozzarella fijn gesneden
- Verder:
- - Boter voor besmeren
Werkwijze
Stap1
Deeg:
Doe in je kneedkom de ei, de yoghurt, olie, gist, zout, suiker en het water erbij en daarna de meel tot je deeg niet meer plakt goed kneden. Laat het deeg ongeveer 45 min rijzen.
Stap2
Vulling gehakt:
Doe in je koekenpan de olijfolie. Snijd de ui fijn en doe deze erbij in je koekenpan opbakken met de gehakt goed rullen met een vork. Dan de paprika's, knoflook, rode peper, zout, peper, paprikapoeder, tomatenpuree en boter erbij en vervolgens zachtjes laten koken.
Stap3
Ondertussen oven voorverwarmen op 225 gr.
Bolletje deeg uitrollen langwerpig. Besmeren met je vulling en dichtvouwen. Begin bij uiteinde en lap deeg over je vulling goed en aandrukken.
Stap4
Besmeren met wat eigeel. Mozzarella en geraspte kaas erover en in oven afbakken tot ze goud bruin zijn en besmeren ze met wat boter.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
4 keer beoordeeld