Vis mhansha – hapjes

2012-08-11
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - Handje vol garnaaltjes
    - 2 visfilets (maakt niet uit welke)
    - 5 bosuitjes
    - Handje vol gekookte vermicelli
    - Paar takjes koriander
    - 1 tl paprikapoeder, komijn, gember
    - Mespuntje peper
    - Zout naar smaak
    - Half visbouillo
    - 2 pakken bladerdeeg
    - Oregano

Werkwijze

Stap1

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit daarin de fijn gesneden bosui voor een paar minuten.

 


Voeg dan stukjes visfilet, garnaaltjes, kruiden, bouillon en koriander toe. Meng het geheel goed en laat het voor ongeveer 10 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Zeef de vermicelli en voeg het ook bij de vismengsel. Laat het samen nog een paar minuten pruttelen, zodat het een beetje vocht van de vis opneemt. Omdat de vis gevroren, was liet het veel vocht los.

 

 

 

In Duitsland heb je van die lange plakken bladerdeeg waar 6 stuks in zitten. Is het zelfde bladerdeeg als in Nederland alleen voor de helft kleiner. Doe 2 bladerdeeg aan elkaar en rol met een deegroller aan elkaar vast. Je rolt de plakken bladerdeeg wat uit zodat de plakken bladerdeeg dunner worden. Leg er wat vulling op aan het begin van de bladerdeeg.

 


Je vouwt dan een stukje bladerdeeg over de vullingen rol en het zo op tot het einde. De uiteinde doe je aan de onderkant van de bladerdeeg en de buitenkant doe je klein beetje dichtdrukken, zodat er geen vulling uit komt tijdens het bakken.

 

 


De uiteinde druk je een klein beetje aan de onderkant en druk je het rondje een beetje plat. Leg het op een bakplaat tot je alle bladerdeeg afgewerkt hebt. Smeer er dan wat geklutst ei erboven op en strooi wat oregano erover. Bak ze in de oven op 220 graden tot ze goudbruin uitzien.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 17
Beoordeel dit recept

17 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door fatihaoemromaisae aan 14-08-2012

    Oum-Younes, ik vind je recepten altijd top en heel duidelijk. Als ik jouw recepten zie heb ik gelijk zin om de keuken in te duiken en het uit te proberen!! Want met de duidelijke stap voor stap foto’s erbij, kan het echt niet mislukken. Super echt BARKA ALLAH OEFIEK ZUSTER!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.