Vlees tajine met groenten

2006-02-02
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 kilo vlees (voor 6-8 personen)
    1 grote ui
    2 tomaten
    paar takjes kesbour/ma3dnous
    1 theelepel peper
    1 theelepel gember
    halve theelpel paprikapoeder
    beetje saffraan
    zout
    Flinke scheut olie
    5 wortels
    3 kweeperen, (Sfazjer)lepel suiker en theelpel kaneel
    handje vol met gedroogde pruimen. beetje sesamzaadjes.

Werkwijze

Stap1

  • Was het vlees en laat het uitlekken.
  • Doe olie in de pan
  • Leg het vlees in de pan en bak het om en om op laag vuur.
  • Zout het vlees en voeg de saffraan erbij.
  • Snij de ui door de helft en dan in dikke reepjes.
  • Laat de ui glazig worden.
  • strooi alle kruiden bovenop het vlees.(het vuur moet laag zijn).
  • Ontvel 1 tomaat en snij deze in 8 blokjes.
  • Hak de kesbour/mahdnouz fijn, strooi het op het vlees.
  • Laat dit voor 10 minuten op laag vuur sudderen.
  • Kook water en voeg netzoveel toe tot het vlees onderstaat.
  • Lat het vlees voor ongeveer een uur tot 1, 5 uur koken.
  • Was en snij de groenten.
  • Rasp de wortels en snij deze in tweeën.
  • Leg de wortels op het vlees en laat ze garen.
  • Ontvel de andere tomaat en snij deze fijn boven op de groenten.
  • Snij de kweeperen in 4-en en haal de binneste harde kern eruit.
  • Kook de kweeperen in een pannetje met water gaar, voeg een lepel suiker en een theelepel kaneel toe en laat het water verdampen en laat ze carameliseren.
  • Kook de pruimen totdat ze heel zacht zijn.
  1. Proef de saus van het vlees, voeg eventueel zout toe.
  2. Check met een mes of het vlees gaar is.
  3. Check dan ook de wortels.
  4. Voor het opdienen van het bord":
  5. Schep de wortles op een klein bordje.
  6. Strooi wat sesamzaadjes over de pruimen.
  7. Leg het vlees in een groot bord.
  8. Leg de wortels rond het vlees.
  9. Leg tussen elke wortel, een stuk kweepeer.en evnetueel een pruim.
  10. Bak een handvol pruimen en leg deze midden bovenop het vlees.

Bessah wa ragha!

Eet smakelijk.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door nauwel aan 02-02-2006

    eindelijk staat het erop ik ga het morgen gelijk maken!!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 02-02-2006

    Yes hier istie 🙂 Bedankt lieverd, alleen kweeperen heb ik nog nooit van gehoord, zijn dat peren? En waar kan je die kopen?

  3. Geplaatst door sabah75 aan 02-02-2006

    kweekperen kun je bij de turkse of marokaanse winkel kopen.

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-02-2006

    Hier kan je meer info vinden over de kwepeer.

    http://members.lycos.nl/DKG/vakartikels/1999/cydonia.htm

  5. Geplaatst door asma_92 aan 22-04-2006

    na hoeveel minuten kun je de aardappelen bij doen?

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-04-2006

    In dit gerecht heb ik geen aardappels gebruikt.
    Maar aardappes moeten ongeveer 20 minuten koken, dus als het vlees anderhalf uur heeft gegaard, dan kan je de aardappels erbij doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.