Zelfgemaakte appelflappen (geen bladerdeeg)

2006-01-14
  • Porties : 15/16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
    125 gr koude boter
    Snufje zout
    2 tl bakpoeder
    75 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 eiwit
    2 el melk
    Vulling:
    1 - 2 zoete appel(s)
    Handje rozijnen
    1 tl kaneel
    (Eventueel wat gehakte amandelen als je dat lekker vindt)
    1 el water
    50 gr suiker
    Om te bestrijken:
    1 eigeel / eidooier
    1 el melk

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het. Doe het in de keukenmachine. Voeg eiwitten, suiker, zout, melk en vanillesuiker toe en mix dit erdoor. Doe dan de koude boter in klontjes erop en mix totdat er kruimels ontstaan. Haal het eruit en kneed het tot een glad deeg. Leg het even in de koelkast tot gebruik. Maak ondertussen de vulling door de appels in kleine stukjes te snijden en te mengen met de rozijnen, kaneel en suiker. Doe dit in een steelpannetje met de el water en verwarm het zachtjes. Laat de appel zacht worden en de suiker een beetje oplossen. Doe het dan op een bord en laat afkoelen. (Foto 1)

Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog eventjes. Rol het dan uit tot een halve cm dik en steek met een schaaltje van 10 cm doorsnede rondjes eruit. (Foto 2)

Klop het eigeel met de melk los en bestrijk de randen van de rondjes ermee. Leg een halve eetlepel vulling erop en vouw ze dubbel. Druk de randen goed aan. Leg ze op de bakplaat en bestrijk de bovenkanten ook met het eimengsel.

Doe ze dan voor een kwartiertje in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 32
Beoordeel dit recept

32 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door moeder4 aan 14-01-2006

    nou kom maar op elouisa ze zien er heerlijk uit
    ik ben echt gek op appelgebak
    ik heb ook bijna altijd elstar in huis speciaal voor de flappen als ik weer de kik krijg

  2. Geplaatst door ellouisa aan 14-01-2006

    Nou hij staat er hoor!! Ik hou ook erg van appels en alles waar appel in zit 😀 ik hoop dat je het lekker vind, als je deze eens gaat proberen!

  3. Geplaatst door ranja aan 16-01-2006

    hoi dames,
    wat voor soort boter gebruik je hiervoor….en dat water hoort dat echt bij de vulling….

  4. Geplaatst door ellouisa aan 16-01-2006

    Water gebruik je voor de appelstukjes. Je verwarmt de appel en dan lost het water op.
    Boter gebruik ik gewoon margarine (niet van die smeermargarine voor op brood!!)

  5. Geplaatst door ranja aan 22-01-2006

    hoi dames,
    Ik heb ze vanmorgen geprobeerd te maken…ze zijn helaas mislukt..het deeg kreeg ik niet uitgerolt…het was hard geworden….???

  6. Geplaatst door ellouisa aan 22-01-2006

    Wat jammer, heb je het niet te lang in de koelkast gedaan?Het hoeft maar een kwartiertje ofzo, zodat de boter weer wat harder is. En dan nog even kneden tot een goed deeg.

  7. Geplaatst door mocro Gurl aan 10-02-2006

    hallo ik had een vraag je kun je dit ookmet vlees maken

  8. Geplaatst door ellouisa aan 10-02-2006

    Nee ik denk het niet. Het deeg is namelijk zoet door suiker.

  9. Geplaatst door sadiye aan 31-07-2009

    ellouisa waar zit je. jij komt helemaal niet meer op deze site gaat alles goed met je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.