Bami

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Simpele bami, maar heel smakelijk door de trassi.

Ingrediënten

  • - 250 gram kipfilet gekookt en geplukt
    - 1/2 ui
    - 1 pak kort gekookte spaghetti
    - 4 theelepels laos
    - 4 theelepels kantjoer
    - 1 theelepel suiker
    - veel selderie
    - 1 pepertje
    - 4/5 tenen knoflook
    - 1 theelepel gember
    - 1 cm trasi
    - ketjap

Werkwijze

Stap1

Olie in de wok, ui, trassi, peper, laos, kentjoer, gember fruiten. Ketjap erbij,  kip meebakken,  spaghetti erbij,  selderij erbij en suiker erbij.

KLAAR!

De trassi stinkt heel erg als je het bakt, maar dat trekt vanzelf weg. Je kunt de groentes uitbreiden met paksoi, amsoi, kousenband etc.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mosselen met risotto rijst en olijven

    Mosselen met risotto rijst en olijven

  • Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine

    Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

  • Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

    Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

  • Tajine van zoete kip met uien rozijnen en uien

    Tajine van zoete kip met uien en rozijnen

  • Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

    Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 22-11-2005

    ik heb jouw nasi gemaakt en was heeeeeerlijk dus deze probeer ik ook. inderdaad trassi geeft een heerlijke smaak, maar bij het koken stinkt het wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *