Gekruide rijst met gehakt
2013-03-11- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- Gehaktsaus:
- 300 gr gehakt
- 1 fijngehakt uitje
- 1 teentje look geperst
- fijngehakte koriander
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 tomaat in stukjes
- zout
- peper
- komijn
- saffraan
- paprika
- tikje sambal
- lepeltje tomatenconcentraat
Rijst
Werkwijze
Stap1
Van alle ingrediënten je gehaktsaus maken.
Rijst:
Je kookt de rijst niet helemaal gaar. Er moet nog een bite inzitten.
Neem een antikleefpan en doe hierin wat witte olie en verkruimel hierin een knorrblokje. Snijd een stukje rode paprika en een stukje groene paprika in kleine stukjes en fruit die hierin. Kruid met peper en wat paprikapoeder, fijngehakte koriander, 3 eetlepels mais en voeg dan de rijst toe. Nog 10 min laten bakken ( regelmatig omroeren) en dan kan je opdienen.
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
20 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend