Kip-spiesjes

2011-05-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15m

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet,
    1 ui,
    2 teentjes knoflook,
    half bosje kasbour,
    een flinke schijf citroen,
    theelepel zout,
    theelepel peper,
    theelepel ras el hanout,
    theelepel kerrie,
    theelepel karkumapoeder,
    theelepel bouillonpoeder,
    theelepel paprikapoeder
    en een theeglaasje zonnebloemolie.

Werkwijze

Stap1

snij de kipfilet in blokjes, snipper de ui en knoflook fijn, doe hetzelfde ook met de kasbour. Doe de kipblokjes in een ruime pan en doe de ui, knoflook en kasbour erbij, doe daarna alle aangegeven kruiden erbij. Knijp de schijf citroen boven je kipfilet uit en doe de overgebleven schil ook in de pan. Doe de zonnebloemolie erbij. Dan alles goed mixen (lekker met je schone! handen). Laat de pan een nachtje in de koeling marineren.

Volgende dag  de kipfiletjes op een spies rijgen en op de barbecue aan beide kanten mooi bruin bakken.

 

Eet smakelijk!

Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

  • Calamares fritos a la Romana

    Calamares fritos a la Romana

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door koken20 aan 21-05-2011

    heej

    ziet er lekker uit
    bedankt voor het recept ga het inshAllah snel proberen!!

  2. Geplaatst door FakedIdentity aan 23-05-2011

    Oh het ziet er echt lekker uit, ik ga het zeker proberen! x

  3. Geplaatst door chaimae314 aan 12-05-2013

    ik heb gemaakt en het is erg lekker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *