Kokosmaantjes met chocolade

2013-05-21
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m

Ingrediënten

  • Ingredienten voor ongeveer 50 stuks:
    - 125 gr boter
    - 75 gr kokos
    - 100 ml olie
    - 100 gr suiker
    - 1 ei
    - Ongeveer 450 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
    - 1/2 zakje vanillesuiker
    - 1/2 zakje bakpoeder
    Garnering:
    - 50 gr suiker
    - 50 gr kokos
    - 100 gr pure chocolade, gesmolten met 1 el olie

Werkwijze

Stap1

Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed. Voeg dan de olie, eieren en bakpoeder toe. Goed mixen. Dan de kokos erbij en weer goed mixen. Voeg dan het zakje bakpoeder toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt in het mengsel. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen en kneden tot een soepel en niet stevig deeg.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Buig ze een beetje om tot een maantje. Meng kokos en suiker en rol de maantjes hier doorheen. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15-25 minuten (hangt af van de grootte).

Ze moeten licht van kleur blijven! Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade.

Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Maïzena koekjes

    Maïzena koekjes

  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *