Pittige groenteschotel met pompoen en kikkererwten

2006-01-13
  • Porties : 4 personen
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
    325 kikkererwten (ik gebruik uit blik)
    2 el olie
    1 grote ui gesnipperd
    1 teentje knoflook, uit de pers
    3 th komijn
    1/2 th chilipoeder
    1/2 th piment
    425 gepelde tomaten uit blik, zonder vocht
    4 dl groentebouillon
    500 gram pompoen
    150 gram sperziebonen
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 tl oregano
    In het orginele recept zit geen zout (gezonder), maar dat kun je wel toevoegen natuurlijk.

Werkwijze

Stap1

Fruit de ui en knof in wat olijfolie. Voeg de piment, komijn en chili toe en bak dit lekker aan. Daarna bak je de gepelde tomaten. Voeg de boullion toe.

(als je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je die nu toevoegen en ongeveer een uurtje laten koken).

Doe de kikkererwten erbij. Daarna de pompoen, sperziebonen, tomatenpuree en oragano en laat dit 15 minuten pruttelen, met deksel. Daarna nog 10 min, met de deksel eraf laten inkoken.

Lekker met couscous.

Foto volgt zsm, ik heb dit keer ook wat krieltjes erbij gedaan en wat wortel.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mosselen met risotto rijst en olijven

    Mosselen met risotto rijst en olijven

  • Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine

    Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

  • Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

    Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

  • Tajine van zoete kip met uien rozijnen en uien

    Tajine van zoete kip met uien en rozijnen

  • Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

    Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *