Viskebabs met tomatensaus

2006-07-07
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 750 gr witte visfilet (koolvis of kabeljauw etc. Vers is het best)
    Sap van een halve citroen
    Scheut olijfolie
    1 tl zout
    Mespuntje chilipoeder
    Halve el paprikapoeder
    1 ui
    1 teentje knoflook of knoflookpoeder
    Half bosje koriander
    Half bosje peterselie
    Voor de tomatensaus:
    1 blik tomaten
    1 tomaat, ontveld en in stukjes
    1 ui, fijngesneden
    3 lente-uitjes in ringetjes
    Half bosje koriander
    Olijfolie
    Mespuntje chilipoeder
    Beetje knoflookpoeder of teentje knoflook
    1 tl paprikapoeder

Werkwijze

Stap1

Snijd de visfilets in blokjes. Hak de uien fijn en meng het met de rest van de ingredienten voor de marinade. Giet dit over de visstukjes en laat een paar uur marineren. Doe ze dan op sateprikkers en bak ze gaar in een grillpan of op de bbq.
Bak in wat olijfolie de fijngesneden ui met de kruiden. Voeg de tomaten toe en de koriander. Meng het goed en plet de tomaten een beetje. Laat dit een kwartiertje pruttelen tot een mooie saus. Roer dan de helft van de lente-uitjes erdoor en serveer het met de kebabs. Nog wat lente-uitjes erover strooien en olijven erbij geven. Lekker met brood en salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door asi aan 08-07-2006

    je hebt echt zien in alles probeeren meid. ik zie allen je recepten en ik probeert ook en alls luketet mij ik ben echt verbaast op je meid.en sorry voor alla deze vraagen denk u voor je recept.

  2. Geplaatst door dounya3 aan 10-07-2006

    Jeetje Ellouissa, jij kan ook alles maken, dit ziet er ook weer zo lekker uit!!! Van wie leeer je dit alles, of heb je gewoon een “kookknobbel”?

  3. Geplaatst door ellouisa aan 11-07-2006

    :d dankjewel meid! Nou heb veel van cuisine op marokko.nl geleerd en kan nu een heleboel maken. Heb ook veel uit kookboeken geleerd en van mijn vader (die kan goed koken).

  4. Geplaatst door Marisah aan 28-09-2006

    ik heb ‘m gemaakt en zelfs mijn man (en die is moeilijk zeg) vond het lekker!!!! TOPPIE!

  5. Geplaatst door ellouisa aan 28-09-2006

    super marisah! Ben blij dat het lekker was 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.