Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Cordon bleu
Een cordon bleu of schnitzel cordon bleu is een gepaneerd of ongepaneerd stuk kippenvlees of ...
Lees meerPizza pollo
Kip is het belangrijkste ingrediënt van deze pizza, samen met tomatensaus en kaas. Liefst veel ...
Lees meerLibanese kipkebab
Kipkebab wordt gemaakt in heel veel landen rondom de Middellandse Zee zoals in Turkije, Griekenland, ...
Lees meerMiniquiches met kip en feta
Deze quiches zijn zo lekker, ik maak ze elk jaar met de ramadan. Je kunt ...
Lees meerKip rollatini
Gevulde kipfilet met Ricotta (maar kan net zo goed met Philedelphia ? ) en spinazie ...
Lees meerMaantjes met kipgehakt
Het idee en deegrecept heb ik van Cuisine la Nima. (deegrecept ietsie aangepast)
Lees meer