Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten
Ik loop al een tijd rond met het idee om naast mijn nasiballetjes ook eens ...
Lees meerMijn nasiballetjes zonder nasimixzakjes met chilisaus of satesaus
Deze nasiballetjes maak ik vrijwel elk jaar met de ramadan. Eerst maakte ik ze met ...
Lees meerTraditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip
Dit recept van couscous met groenten en kip is voor 6 tot 10 personen. Couscous is ...
Lees meerHeerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje
Heerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje. Ik had nu mayonaise met chilisaus ...
Lees meerKip madras koken zonder pakjes en zakjes
Nadat ik met veel succes zelf kip tandoori had gemaakt, wilde ik de kip madras ...
Lees meerKip tandoori koken zonder pakjes en zakjes
Kip tandoori is een gerecht dat je zonder pakjes en zakjes kunt maken, daar word ...
Lees meerBloemkoolovenschotel met kip en ananas
Een lekkere Bloemkoolovenschotel met aardappel, kip en ananas. Is erg lekker, vooral het zoete van ...
Lees meerSpinazietaart met kip en Turkse kaas
De spinazietaart, ik heb er wel wat wijzigingen in aangebracht, heb namelijk wat kip toegevoegd ...
Lees meer