Recipes from Ingredient: Paprikapoeder

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen paprika’s waarvan de pitten verwijderd zijn. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika’s, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Deze soort is familie van de Spaanse peper maar milder van smaak. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.

Harira met bruine linzen

Harira met bruine linzen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.2 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men ...

Lees meer
Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.2 / 5)

De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. ...

Lees meer
Gevulde kip met rijst uit de oven

Gevulde kip met rijst uit de oven

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

gebraden kip gevuld met rijst. lekker als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht!

Lees meer
Lahmacun - Turkse pizza

Turkse pizza – Lahmacun

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft ...

Lees meer
Gebraden gehakt met  tapenade (van mmu)

Gebraden gehakt met tapenade (van mmu)

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(4.8 / 5)

Gebraden gehakt met tapenade, Recept van mmu. Ik maak dit om op stokbrood te ...

Lees meer