Gehaktballetjes in tomaten saus

2005-10-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 350 gram gehakt ( kan ook wat minder)
    - 10 tomaten ( grote)
    - peterselie en koriander
    - 1 grote ui
    - zout
    - peper
    - saffraan
    - komijn
    - paprikapoeder
    - 1 teentje knoflook
    - 1 theelepel tomatenpuree
    lange paprika s

Werkwijze

Stap1

De saus: Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Doe de kruiden er bij allemaal ongeveer een halve theelepel (tussendoor proeven en bijvoegen indien nodig) en een klein beetje saffraan.

Een halve ui raspen of in de mixer en bij de saus toevoegen en een teentje knoflook kleingesneden of geperst erbij. Dan doe je er een theelepel tomaten puree bij en roer je het geheel. Laat het op een middelmatig vuurtje koken tot het ingedikt is en proef of de smaak goed is en doe er nog kruiden bij als dit nodig is.

Gehaktballetjes:

Doe kleingesneden koriander peterselie, geraspte ui en de kruiden bij het gehakt, knoflook kan er ook nog een teentje bij gedaan worden als je hiervan houdt. Dan maak je kleine balletjes van het gehakt en maak je een pan met olie warm en bak de balletjes daarin gaar en tot ze een mooi kleurtje hebben.

Als ze klaar zijn doe ze bij de tomatensaus en laat het nog ongeveer een kwartier samen pruttelen.

Paprika's:

Leg de paprika s in de oven en wacht tot het vel loslaat en het een beetje zwart word dan zijn ze klaar. Je kunt er een beetje zout overstrooien.

Smakelijk eten

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.