Falafel

2007-11-25
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 koppen kikkererwten
    1 kleine ui of half bosje bosuitjes
    2 teentjes knoflook
    2 el peterselie
    1 el koriander
    2 tl komijn
    1 tl sterke paprikapoeder
    mespuntje pili-pili
    1 el water
    ½ tl bakpoeder
    zout
    1 ei
    paneermeel

Werkwijze

Stap1

Week de kikkererwten een nachtje.

Kook ze zo´n kwartiertje.

Laat ze uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine voeg de peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder, pili pili & zout, water en bakpoeder toe.

Laat dit voor een half uur staan in de ijskast.

Schep met een kleine ijschep bolletjes uit het mengsel kneed ze tot een mooi bolletje.

Haal ze eerst door het geklutste ei en dan door het paneermeel.

(blijen ze niet goed plakken dan kan je ze als bolletjes een kwartiertje in de diepvries stoppen en daarna direct bakken )

Bak ze mooi bruin in een laagje olie in een koekenpan

je kan het water en bakpoeder weglaten en gewoon enkele druppeltjes olie toevoegen in de plaats ervan.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • pitabrood recept

    Pitabrood recept

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door soso aan 10-10-2009

    falafel hoor je niet eerst door paneermeel te halen gewoon zo in de frituur

  2. Geplaatst door Mounake aan 05-02-2012

    Idd helemaal gelijk soso, ik bedoelde bloem ipv paneermeel ! Als je de bloem niet doet blijven ze niet mooi rond en bakken ze helemaal kapot zeg maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.