Recepten van deze keuken: Nederlandse
De Nederlandse keuken is met name geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van Nederland. Alhoewel de keuken per streek kan verschillen met specifieke producten, is er een aantal typisch Nederlandse gerechten en ingrediënten. Nederlandse gerechten zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. De Nederlandse keuken staat open voor invloeden van buitenaf. Aan het koloniale verleden zijn veel gerechten met een Indische of Surinaamse oorsprong ontleend en ook uit de Franse, Italiaanse, Griekse, Duitse en Spaanse keuken zijn gerechten en/of ingrediënten overgenomen.
Heerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje
Heerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje. Ik had nu mayonaise met chilisaus ...
Lees meerAppelbeignet een heerlijke gefrituurde appelflap
Een appelbeignet (spreek uit als appelbenjee) of appelflap (in Noord- en Oost-Nederland) is een gefrituurd ...
Lees meerKokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur
Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu ...
Lees meerOreo taart
De Oreo-koekjes hebben over de jaren een cultstatus bereikt. Er bestaan talloze recepten waarin ze ...
Lees meerSlagroom cake
Slagroom cake is een taart of gebakje met een slagroomlaag die versierd wordt met vruchtjes ...
Lees meerHalal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s
Makkelijker kan het bijna niet met deze mini halal worstenbroodjes. Je hebt ze zo gemaakt ...
Lees meerBloemkoolovenschotel met kip en ananas
Een lekkere Bloemkoolovenschotel met aardappel, kip en ananas. Is erg lekker, vooral het zoete van ...
Lees meerOliebollen een echt oud familierecept
Het is weer oliebollentijd! Dit is een echt oud familierecept, mijn vader maakt ze zo ...
Lees meer