Oreo taart

2017-04-02
  • Kooktijd : 35m
Beoordeel dit recept:

Oreo is een merk van koekjes van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Binnen de huidige receptuur, die werd geïntroduceerd in 1952, bestaat het koekje uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling (meestal aangeduid als cream of crème).

Naast de klassieke variant zijn inmiddels ook variaties hierop te verkrijgen, zoals Oreo-koekjes overgoten met melkchocolade of witte chocolade, versies met dubbele vulling, varianten met andere smaken en mini-Oreo’s.

De Oreo-koekjes hebben over de jaren een cultstatus bereikt. Er bestaan talloze recepten waarin ze voorkomen, zoals van milkshakes en taarten, en McDonald’s heeft eind 2009 een Oreo-McFlurry op de markt gebracht.

Ingrediënten

  • Biscuit:
  • 5 eieren (kamertemperatuur)
  • 280 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels cacao (hangt er van af hoe donker je hem wilt en welke cacao je gebruikt)
  • De vulling:
  • 500 ml Mascarpone
  • 2 zakjes vanille suiker

Werkwijze

Stap1

Bismillah, mix de 5 eieren met de suiker voor minimaal 15 minuten. Verwarm je oven voor (160 graden) vermeng de bloem en de bakpoeder goed met elkaar en schep dit lepel voor lepel door je ei mengsel. Mixen op de laagste stand tot al de bloem is opgenomen.

Stap2

De helft van het mengsel giet je in een ingevette bakvorm die bestrooid is met wat bloem. Aan de andere helft van je beslag voeg je de cacao toe. Nu giet je deze ook in de bakvorm. En het kan de oven in! 20 minuten op 160 graden en daarna 15 minuten op 180 graden. Mijn oven is extreem sterk dus ik heb hem maar op 140 graden laten staan.

Stap3

Vervolgens mix je je suiker en vanille suiker en slagroom stijf. Daarna voeg je de mascarpone toe. Zachtjes en kort mixen. Zodra het een samenhangend geheel vormt direct stoppen. Ik heb 1 rol Oreo koekjes in de keukenmachine gedaan en deze mini stukjes door mijn mascarpone mengsel geroerd.

Stap4

Als de cake klaar is moet je hem direct  uit z'n vorm op het rooster storten. Als die wat afgekoeld is zaag je hem doormidden en vul je hem met het mascarpone mengsel. Daarna de andere laag er weer op en met de rest van het mengsel afwerken. Ik heb nog wat oreokruimels in het midden gestrooid en wat koekjes erop geplakt. Ook wat gesmolten chocola toe gevoegd. Decoratie is hier niet zo netjes dus doe vooral wat je zelf wilt, je kan alle kanten uit!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 28
Beoordeel dit recept

28 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.