Appelbroodjes

2006-10-11
  • Porties : 12-16 stuks
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 20 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist
    100 ml lauwe melk
    Snufje zout
    75 gr zachte boter
    50 gr suiker
    1 ei
    350 gr bloem
    Vulling:
    2-3 appels
    30 gr gehakte amandelen of hazelnoten
    1 el maizena of bloem
    1 tl kaneel
    1 el suiker
    Sap en schil van 1 citroen

Werkwijze

Stap1

Verse gist oplossen in de melk en 10 minuten afgedekt laten staan. Droge gist door bloem mengen. Bloem (met gist of zonder gist) in een kom doen. Melk, suiker en ei erbij en even mengen. Dan de boter erdoor mengen en het snufje zout erbij doen. Alles kneden tot een glad deeg (als het plakt wat bloem toevoegen). Laat dit afgedekt voor 30 minuten rijzen.
Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng het met de kaneel, hazelnoten, maizena, suiker, citroenrasp en - schil.
Rol het deeg daarna uit tot een vierkante lap van 30 bij 40 cm. Verdeel de vulling hierover en rol het strak op (vanaf de brede kant). Snijd het in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog een kwartier afgedekt rijzen. Daarna bestrijken met eidooier en op 225 graden voor 15 minuten bakken.

* Je kan de kaneel weglaten als je er niet van houdt.
* Het deeg groeit niet erg in volume tijdens het rijzen.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door sami aan 12-10-2006

    is het wel luchtig ?

  2. Geplaatst door ellouisa aan 13-10-2006

    ja

  3. Geplaatst door Wafaa aan 17-10-2006

    kan ik in plaats van amandelen/hazelnoten ook rozijnen gebruiken?
    ik ga die vandaag inscha allah maken!!

  4. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2006

    Jahoor dat kan!

  5. Geplaatst door libeluli aan 08-11-2006

    mjamieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ellouisa en libeluli strikes again, ssssssssjooooooooooo hey echt lekker hoor, ik krijg maar complimentjes op me werk hihihihi die zijn voor jou hoor- ga zo door liefs libeluli

  6. Geplaatst door gelderse aan 08-11-2006

    Heerlijk i.p.v appeltaart. Bij een lekker mok koffie.

  7. Geplaatst door ellouisa aan 08-11-2006

    🙂 Leuk om te horen dames!!!

  8. Geplaatst door amientje aan 31-08-2007

    wat is lauwe melk daar heb ik nooit van gehoord(hihih)

  9. Geplaatst door Moussie aan 30-09-2007

    Ik heb ze uitgeprobeerd, op zich wel lekker, maar ze zijn bij mij niet luchtig, maar juist een beetje hard. Wat heb ik fout gedaan?

  10. Geplaatst door Koezina_Layla aan 06-10-2007

    ik heb uitgeprobeerd maar een beetje droog en hard vond ik het wel
    ik denk dat het een kwestie is van vaker uitproberen dan wordt ie vast beter

  11. Geplaatst door AmatoAllah aan 06-03-2009

    hummmmmmmmm ze zien er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.