Appelflap

2009-05-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 bladerdeegplakjes
    1/2 appel
    1/2 eetlepel rozijnen
    1/2 theelepel kaneel
    12gt suiker

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven op 190 graden
leg 3 plakjes bladerdeeg op het plastic papiertje en laat het ontdooien
verdeel de appel in tweeén en schil de appel
snijd de appel in hele kleine blokjes en doe ze in een schaaltje
voeg de kaneel en rozijnen bij toe(de rozijnen hoeven er niet bij)
roer dit
leg de mengsel op de bladerdeeg in het midden
vou ze in een driehoek en druk de randen met een vork aan
maak de bovenkant met een kwastje een beetje nat met water
strooi er de suiker op en doe ze op de bakpapier,
laat ze 15min in de oven tot ze lcihtbruin zijn
laat ze een beetje af koelen

SMAKELIJK ETEN!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door koken20 aan 31-05-2009

    wat ik vergeten bij heb te schijven,is dat je ook gewoon meer dan 3 bladerdeeg plakjes kan doen,dan doe je gewoon wat meer appel bij
    gr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.