Briouats dlouz

2007-09-12
  • Porties : +/- 50 briouats
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Filodeeg of loempiavellen (het beste door 2 snijden om kleine driehoekjes te maken)
    1 kg hele amandelen
    100 gr boter (ongezouten)
    1/2 theeglas oranjebloesemwater (mazhar)
    1 volle tl poedersuiker
    1 eierdooier
    1 l olie
    (om te bakken)
    1 l honing (om de briouats in te laten trekken)

Werkwijze

Stap1

Kook de amdelen in water en pelt ze vervolgens. Bak ze in een koekepan met olie totdat ze goudbruin zijn. Maal ze terwijl ze nog warm zijn. Doe het amandelpoeder in een kom. Voeg het oranjebloesemwater, de boter en de poedersuiker toe. Meng alles goed door elkaar. Schep een beetje van dit mengsel op een in tweeën gesneden loepmiavel of filodeeg. Vouw het vel in de vorm van een diehoek en plak de randen dicht met een geklopte ei.

Bak de briouats ongeveer 5 minuten in de niet te hete olie totdat ze mooi goudbruin worden. Doop de briouats vervolgens meteen in de lauw gemaakte honing en laat de honing ongeveer 5 minuten intrekken. Laat de met honing bedekte briouats in een vergiet uitlekken. Laat de briouat afkoelen en ze zijn klaar om geserveerd te worden!

Tip: Je kunt een klein beetje oranjebloesemwater (mazhar) in de honing voegen.

PS. Je kunt natuurlijk meer suiker toevoegen als je dit zou willen, maar het is niet nodig aangezien ze in honing worden gedompeld!

Enjoy!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.