Briouats dlouz
2007-09-12- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : +/- 50 briouats
Ingrediënten
- Filodeeg of loempiavellen (het beste door 2 snijden om kleine driehoekjes te maken)
1 kg hele amandelen
100 gr boter (ongezouten)
1/2 theeglas oranjebloesemwater (mazhar)
1 volle tl poedersuiker
1 eierdooier
1 l olie
(om te bakken)
1 l honing (om de briouats in te laten trekken)
Werkwijze
Stap1
Kook de amdelen in water en pelt ze vervolgens. Bak ze in een koekepan met olie totdat ze goudbruin zijn. Maal ze terwijl ze nog warm zijn. Doe het amandelpoeder in een kom. Voeg het oranjebloesemwater, de boter en de poedersuiker toe. Meng alles goed door elkaar. Schep een beetje van dit mengsel op een in tweeën gesneden loepmiavel of filodeeg. Vouw het vel in de vorm van een diehoek en plak de randen dicht met een geklopte ei.
Bak de briouats ongeveer 5 minuten in de niet te hete olie totdat ze mooi goudbruin worden. Doop de briouats vervolgens meteen in de lauw gemaakte honing en laat de honing ongeveer 5 minuten intrekken. Laat de met honing bedekte briouats in een vergiet uitlekken. Laat de briouat afkoelen en ze zijn klaar om geserveerd te worden!
Tip: Je kunt een klein beetje oranjebloesemwater (mazhar) in de honing voegen.
PS. Je kunt natuurlijk meer suiker toevoegen als je dit zou willen, maar het is niet nodig aangezien ze in honing worden gedompeld!
Enjoy!
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend