Briouats met kefta

2005-10-30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pak diepvriesloempiavellen,
    500 gram rundergehakt,
    1 theelepel zout,
    1 dessertlepel zwarte peper,
    1 dessertlepel gemalen komijn,
    1/2 dessertlepel rode paprikapoeder,
    4 geklutste eieren
    1 eigeel / eidooier
    2 uien, gesnipperd,
    klein bosje platte peterselie (ma3dnous),fijngehakt,
    klein bosje koriander (kasbour),fijngehakt,
    Olie om te frituren.....

Werkwijze

Stap1

* Laat de loempiavellen ontdooien,

* Vermeng het rundergehakt met de gesnipperde ui, fijngehakte peterselie en koriander, zout en specerijen.

*Doe wat olie in een koekenpan en bak de gehaktmassa daarin los en gaar.

*Roer er op het laatst de geklutste eieren doorheen. Blijf roeren totdat al het ei gestold is.

* Laat de massa afkoelen.

* Neem één loempia en leg die met één punt naar beneden voor je neer.

*Snijdt een tweede loempiavel doormidden en leg één helft daarvan op het eerste loempiavel in de lengte; zo wordt het deeg iets steviger als je er vulling indoet.

*Schep wat gehaktvulling onderaan het vel deeg, sla de punt eroverheen en de twee zijkanten ook en rol het deeg op tot je een mooi rolletje krijgt. Plak de punt vast met wat eigeel.

* Verwerk de rest van het gehaktmengsel op dezelfde manier.

* Frituur de gehaktbriouats in de hete olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

Opdienen met wat salade erbij en pittige Thaïse saus naar smaak.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 27
Beoordeel dit recept

27 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door loewie aan 02-11-2005

    Iemand al geprobeerd?

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 02-11-2005

    ik hou niet zo van gehakt in deeg.
    Maar als je er wel van houdt, is het gewoon een standaardrecept en zal je het wel lekker vinden.

  3. Geplaatst door IngridSaida aan 10-11-2005

    Ja hoor, ik heb het zo vaak geprobeerd. Vooral tijdens de Ramadan maak ik ze vaak en ze mislukken nooit. Iedereen vindt ze ook erg lekker dus ik zou zeggen; proberen maar (voor mensen die wél van gehakt in deeg houden…….).

  4. Geplaatst door sousi aan 13-05-2007

    ze zijn heerlijk ik heb ze gisteren gemaakt voor me zus en zij vondt het ook lekker………….

  5. Geplaatst door Mounake aan 02-05-2008

    Eerlijk waar SUPER LEKKER !!! Ik ben normaal niet zo voor gehakt in filodeeg maar met het roerbakei erbij echt super ! Mijn dochter van 1 is er GEK op probeer haar maar eens ééntje af te nemen als ze aan het eten is !

  6. Geplaatst door yasminab aan 31-01-2009

    hey, lijkt me lekker om het eens te proberen? een gemakkelijke recept voor de zomer als we eens gaan picknicken…

  7. Geplaatst door linora aan 28-08-2010

    hoeveel stuks haal je eruit?
    lijkt me erg lekker.
    ik ga het proberen badankt voor het recept.

  8. Geplaatst door linora aan 28-08-2010

    hoeveel stuks haal je eruit?
    lijkt me erg lekker.
    ik ga het proberen badankt voor het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.