Doperwten soep
2009-08-03- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Normaal
-
Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - 500 g gedroogte doperwten
- 1\2 tl zout
- 1 tl komijn
- 8 geplette knoflookteentjes
- water
- olijfolie
- cayennepeper
- 1 tl milde peper
Werkwijze
Stap1
Giet 1 1/2 liter water in een snelkookpan en breng het aan de kook. Maak de doperwten schoon, was ze en doe de erwten in het kokende water. Voeg zout, komijn en de geplette knoflook toe.Sluit de pan en laat alles 30 minuten koken.Doe het vuur uit en laat de soep koud worden en mix de inhoud van de pan tot je een dikke soep hebt.
Warm de soep opnieuw op en dien de soep op nadat je er milde peper en cayennepeper, overheen hebt gestrooid.Voeg een scheut olijfolie naar smaak toe.
Eetsmakelijk!!
Doperwten soep is lekker met warme turkse brood.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door saartje2009 aan 03-08-2009
hopelijk vinden julie het lekker
Geplaatst door sadiye aan 03-08-2009
heb je er geen fotos van?
Geplaatst door gerda aan 04-08-2009
moeten de erwten niet een nacht in water weken of gebruik je split erwten
Geplaatst door saartje2009 aan 09-09-2009
Ik gebruik spliterwten
Geplaatst door saartje2009 aan 24-10-2009
Ik heb er wel foto van maar er staat een kruisje jmmr k nog x probern okie
Groetjes