Hamburgerkoekjes

2008-10-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *175 g patisserie bloem
    *90 g margarine (koud)
    *90 g suiker
    *1 tl bakpoeder (afgestreken)
    *1 eierdooier
    *1-2 el water
    *zout
    *25 g pure chocolade, gesmolten
    *25 g hazelnoten, in stukjes gehakt
    *25 g suikerpinda's, in stukjes gehakt
    *materiaal: klein cakevormpje

Werkwijze

Stap1

Wrijf de boter door de suiker en bloem, bakpoeder en zout. Voeg eidooier en 2 el water toe, roer met een vork en kneed een deeg.

Dan doe je zilverfolie in het cakevormpje.

Meng 1/3 van het deeg met de gehakte hazelnoten en druk dit uit op de bodem van de cakevorm. Giet hierover de bijna helemaal (met klontjes, dat is leuk) de chocolade (ik had het idee dat het wel iets meer chocola mocht zijn).

Meng 1/3 deel met groene en wat gele kleurstof, maak hiervan een slurf en druk deze ook uit op de chocoladelaag. Hierover verdeel je de stukjes suikerpinda en dan 1/3 deel van het deeg hieroverheen. Misschien is het nog wel grappiger om wat sesamzaadjes op de bovenste laag iets in te drukken (voor nog beter Hamburger effekt). Voordat je dat doet het deeg goed aandrukken en laat het deeg een uur in de koelkast staan.

Dan neem je een snijplank en een scherp groot koksmes. Met enige snelheid snijdt je plakken van 3/4 cm dik.

Deze plakken bak je in ca 23 minuten op 200ºC

14 stuks

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.9 / 5)

4.9 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door koken20 aan 06-06-2009

    ziet er lekker uit
    ga inschAllah proberen
    gr

  2. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    ok

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.