Ka3k

2006-10-18
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 1 ei
    * 100 ml olie
    * 50 ml Mazhar
    * 50 ml fanta
    * 100 gram suiker
    * 2 zakjes vanillesuiker
    * een half zakje bakpoeder
    * een snufje kaneel
    * 2 eetlepels geraspte citroenschil
    * 25 gram gemalen anijszaad
    *25 gram venkelzaad
    * 50 gram gemalen sesamzaad
    * 25 gram gemalen pinda's
    * 400 gram meel.
    * 1 ei voor het bestrijken

Werkwijze

Stap1

Doe alle ingredienten bij elkaar (begin met de vloeibare)

maak kleine rolletjes (slangetjes) als je liever grote wil, maak je de rollen groter.

knip inkepingen en maak er een rondje van.

Leg op een bakplaat met bakpapier.

bestrijk met een losgeklopt eigeel, die geroert is met een beetje olie.

strooi een beetje sesamzaad erover heen.

Bak op 200 graden. (deze koekjes zijn knappwerig (dus niet zacht)

Vanavond zal ik de bereidingsfoto’s plaatsen

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door namira aan 19-10-2006

    o wat leuk dat ik het zie, ik ben er al maanden naar op zoek, svp vergeet het recept niet te plaatsen, dan ben ik je dankbaar, dzazakallah whou ghairan!

  2. Geplaatst door lekkerbekje1998 aan 19-10-2006

    kan ik in plaats fanta scheppes gebruiken? en zijn dat harde of zachte koekjes?

  3. Geplaatst door lekkerbekje1998 aan 19-10-2006

    ik bedoel schweppes:)

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-10-2006

    sweppes? ik weet het niet fanta is juist lekker doro de sinasappelsmaak.

    ne eze zijn niet zacht, maar krokant

  5. Geplaatst door raja aan 15-06-2007

    ik ben van oujda en ik weet hoe deze ka3k smaakt myamiiiiiiiiiii

  6. Geplaatst door mizz aan 14-11-2008

    salaam,

    het ziet er heerlijke uit.
    wanneer ga je weer foto aan deze recept komen? het is al lang !!

  7. Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009

    ik ga deze vandaag maken 😀

  8. Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009

    knip inkepingen wat betekent dit hoe moet ik dat doen?

  9. Geplaatst door gerda aan 08-09-2009

    ik denk met een schaar de zij kanten om de zoveel milimeter een klein knipje doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.