Kaasuibroodjes met vers geraspte kaas smaken en ruiken heerlijk

2015-12-23
  • Opbrengst : 12 grote of 24 kleine broodjes
  • Bereidingstijd : 45m
  • Kooktijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingrediënten

  • voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
  • - 500 gr bloem
  • - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • - 4 el olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 250-300 ml lauw water
  • - ½ tl zwarte peper
  • - ½ tl knoflookpoeder
  • - ½ tl paprikapoeder
  • Vulling:
  • - 200 gr geraspte kaas (vers!) (belegen kaas)
  • - 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
  • Om te bestrijken:
  • - 1 eigeel / eidooier
  • - Scheutje melk of water

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Stap2

Laat 1 uur rijzen.

Stap3

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Stap4

Laat ze nog een kwartiertje rijzen.

Stap5

Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar (12-15 min).

Andere versies

1- Kaasuibroodjes

2- Kaasuibroodjes

3- kaasuibroodje

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.6 / 5)

2.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Caroline aan 19-10-2017

    Hoe lang moeten ze in de oven?

    • Geplaatst door Tajine NL aan 20-10-2017

      12-15 min

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.