Kaneelcakejes

2006-05-25
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
    200 gr boter, gesmolten
    200 gr suiker
    5 eieren
    1 el kaneel
    Half zakje bakpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    Voor het glazuur:
    Half kopje poedersuiker
    Citroensap of water tot een glad glazuur ontstaat

Werkwijze

Stap1

Zeef bloem met bakpoeder en kaneel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Mix dan beetje bij beetje de gesmolten boter erdoor.

Voeg dan de gezeefde bloem beetje bij beetje toe en mix alles luchtig en glad. Giet het dan in muffinvormpjes of tulbandvormpjes en bak ze in 15-20 minuten gaar.

Bestrijken of besprenkelen met glazuur en bestrooien met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door nour aan 25-05-2006

    het lijkt wel makelijk en zien er ook eens lekker uit

  2. Geplaatst door nouria_24 aan 26-05-2006

    inderdaad ziet er lekker en vooral simpel uit! ga het snel is proberen

  3. Geplaatst door fatma_narif aan 03-08-2006

    heb ze net gemaakt, ze zijn heerlijk
    alleen zijn ze niet zo donker als op foto

  4. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    Goed om te horen meid, misschien had je wat minder kaneel erbij gedaan dan ik 🙂

  5. Geplaatst door ikramhoeb aan 29-09-2008

    het lijk me lekker ik heb een vraag je maar citroen sap moet ik een half kopje doen of alleen kelin beetje graag wil ik het weten groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.