Krokante Turkse gehakt rollen!
2009-10-02- Keuken: Turkse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht, Ontbijt, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *1 pak filodeeg
*500 gram gehakt
*1 ui
*zout,
zwarte peper
en paprikapoeder
*half waterglas olie + half glas water(gemixt)voor op de deeg te smeren.
*1 eigeel(voor erop)eiwit voor de uiteinde te plakken.
Werkwijze
Stap1
Versnipper de ui en bak het met een beetje olie.Doe de gehakt en zout erbij en bak het.
Pak een filodeeg en smeer daar de oliewatermix op en doe er nog een laagje deeg op endaarna weer de oliewatermix daarna weer deeg je heb dus 3 lagen nu(2 lagen met oliewatermix 3de niet)en doe er op de langste zijkant wat gehakt op en rol het op niet te strak en plak het met eiwit dicht snij de rol in 3 en buig de staven in de letter U en smeer er eigeel op en bak het op 180 C goudbruin.
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door melahat aan 02-10-2009
ziet er lekker uit. moet da eens maken voor mij zenne hahah
Geplaatst door sadiye aan 02-10-2009
hahahaha ok 😀
Geplaatst door martine aan 05-10-2009
ziet er goed uit maar ehh gebruik je geen kruiden in het gehakt?
(peper,zout knoflook,paprika)
Geplaatst door martine aan 05-10-2009
o sorry het zout zie ik staan maar verder
Geplaatst door sadiye aan 05-10-2009
ja hoor ik heb het erop gezet ik had het wel gebruikt
Geplaatst door koken20 aan 09-10-2009
het is toch net als pite?
Geplaatst door sadiye aan 09-10-2009
wat is pite?
Geplaatst door Timoesh1 aan 05-01-2010
Het ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker proberen.
Bedankt voor het recept.
Geplaatst door koken20 aan 19-02-2010
je weet toch turks gerecht van deeg die ze helemaal gaan uitrollen met kaas erin en dan doen zoals jij het doet je kan ook gehakt erin doen,
k weet niet of ze dat echt in turkije eten maar k denk balkanlanden wel hoor :O
toch bedankt voor je recept 😉
Geplaatst door sadiye aan 08-07-2010
😀