Kunefe (Turkse zoetigheid)

2008-10-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gram kadayif (is tekoop in Turkse winkels)
    400 gram geraspte mozzarella kaas
    125 gram roomboter
    Voor de siroop
    2,5 glazen suiker
    3 glazen water
    een beetje citroensap
    Voor de versiering:
    kaymak (Turkse winkels te koop)is echt lekker erbovenop.
    beetje gemalen pistache(hoeft niet)

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 200 C.

Maak de siroop doe de suiker en de water in een pan en laat het 10 minuten pruttelen en roer daarna een beetje citroensap erin. En laat het siroop afkoelen.

Haal de kadayif helemaal uitelkaar. Smelt de roomboter en mix dat heel goed in de kadayif en pluk het helemaal in kleine stukjes met je handen. Deel de kadayif in 2en.

Vet een bakblik van 28-30 cm en doe daar de helft van de kadayif erin en druk het helemaal goed met je handen stevig aan. Doe daarna de geraspte mozzarella kaas erop goed verdelen. En doe de andere helft van de kadayif erop goed aandrukken. Je kan er ook iets zwaars opleggen endat 30 minuten laten wachten.(om het nog platter te krijgen).

Doe de kunefe in oven en laat het bakken tot het goudbruin is, haal het uit de oven en doe de koude siroop erop laat het paar minuten trekken en eet het zo snel mogelijk op anders wordt de mozzarella hard vanbinnen.

gelijk warm opeten!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 67
Beoordeel dit recept

67 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door martine aan 28-10-2008

    lekker zeg, ziet er goed uit
    ga ik zeker een keer maken

  2. Geplaatst door sadiye aan 30-10-2008

    hasiba ik heb het receptje van kunefe voor je eropgezet 😀

  3. Geplaatst door marocalhoceima aan 04-11-2008

    Ik heb het gister gemaakt. Ik zag het bij smaken verschillen van de week. Ik vond m lekker, maar warm was het wel het lekkerst…

  4. Geplaatst door sadiye aan 04-11-2008

    ja zo hoort het je moet je warm gelijk opeten anders wordt de kaas hard.

  5. Geplaatst door chocolate aan 04-12-2008

    kan je ook in plaats van motzarella nootjes gebruiken

  6. Geplaatst door sadiye aan 04-12-2008

    ja hoor dat kan ook is echt lekker ook met gemalen noten.

  7. Geplaatst door ihayat aan 02-01-2009

    Ik heb het uitgeprobeerd, het was heeerrlliijjkk. De volgende keer zal ik het uitproberen met walnoten lijkt me ook lekker.

  8. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2009

    😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.