Mosselen met mosterdmayonaise

2008-01-25
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Mosselen
    1grote ui
    laurierblad
    1 kopje water
    zout, peper,
    sap van 1/2 citroen
    3 eierdooiers
    1 eetlepel mosterd
    4 eetlepels olie
    2 eetlepels Crème fraîche
    bosje peterselie

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH!

Borstel de mosselen onder de koude kraan grondig schoon. Gooi geopende mosselen weg.

Snijd de ui in ringen

Breng die samen met het laurierblad en het water aan de kook.

Doe de mosselen in de pan, strooi er peper over eb laat ze in ongeveer 8à10 minuten gaar worden.

Schud regelmatig flink met de pan.

lLaat de mosselen afkoelen en gooi dichte exemplaren weg.

Leg de mosselen in de halve schelp, waar ze aan vast zitten op een platte schaal en bedruppel ze met citroensap.

Roer de eierdooiers los met de mosterd en zout.Klop er druppelsgewijs de olie door en roer er de creme fraiche door.

hak de kruiden en verdeel ze met de mosterdsaus over de mosselen.

Geef er verse stokbrood of vers geroosterd brood bij.

Let op.
Mosselen zijn levende dieren. Dus voor de moslims onder ons , beschouw dit net als het slachten van een schaap of kip, of het koken van Barboesj(Slakken)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

  • Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

    Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.