Mijn lukt altijd versie van Beghrir

2008-01-30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 375 gram fijne tarwegriesmeel (smida)
    125 gram bloem
    5 gram gist
    1 ei
    1/4 liter warme melk
    3/4 liter loud water
    olie
    boter
    zout

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH !

De gist in een kopje lauwwarm water oplossen en laten rijzen

Griesmeel, bloem en een beetje zout in een kom doen

het ei loskloppen en met het gist vermengen

dit mengsel aan de bloem toevoegen en goed vermengen

De melk en het water vermengen en geleidelijk aan doorhet deeg mengen ( Als je de melk verwarmt en je doet er gewoon koud water bij heb je precies de juiste temperatuur)

flink doorroeren, 10-15 minuten, zodat er een glad en vloeibaar deeg ontstaat.

Op een warme plaats 2 uur laten rijzen

Op een klein vuur een koekepan verwarmen, deze met een in de olie gedrenkt doekje ( of keukenpapier) uitvegen. Dit herhaal je na 2 pannenkoeken elke keer

een pollepel vloeibaar deeg in de pan doen en goed verdelen

Aan de bovenkant moeten luchtgaatjes ontstaan.

Pannenkoek met een spatel losmaken van de pan en naast elkaar op een grote platte schaal leggen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken

Voor het serveren met wat boter bestrijken en 5 minuten in een middelmatig hete oven opwarmen.

Lekker met Honing, Jam of (bruine basterd) suiker.

Voor degenen die het nooit lukte beghrir te bakken,
echt deze moeten lukken

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (16)

  1. Geplaatst door Leentje aan 08-09-2008

    Ik heb het geprobeert, maar het lukte echt niet.

  2. Geplaatst door culinaire ramp aan 10-09-2008

    is bij mij ook niet gelukt… net vliegende schotels, geen gaatje in de bagrirs te bespeuren. 🙁 misschien moet er wat meer water in?

  3. Geplaatst door hinda588 aan 15-10-2008

    dames ik gebruik in plaats van water sparood dit omdat deze voor gaatjes zorgt die bubbels.. heb ik een keer op 2m gezien en nu doe ik dit al een tijdje mischien dat het ook bij jullie lukt..

  4. Geplaatst door mootje10 aan 10-01-2009

    bIJ MIJ ZIJN HET OOK NIET GELUKT HELAAS.VOLGENDE KEER WEER PROBEREN.

  5. Geplaatst door kadilin aan 13-01-2009

    jammer dat het niet lukt, moeilijk om te beoordelen wat er fout is gegaan. oefenen hahahaha zou ik maar zeggen oefening baart kunst.

    Hinda588 leuk dat van die sparood, ga ik zeker eens proberen.

    Ik zie dat er nu een foto van , ik denk lasagna bij staat. dat heb uj zeker niet gedaan. Lan door een storing geen foto uploaden dus………….

  6. Geplaatst door salaat5 aan 27-01-2009

    hee damse ik heb ander recept ; dit is.250 dunne gries meel.100gr bloem.1 pakje bakpoeder.1koffie lepeltje gist.een half koffie lepeltje zout.750ml lauw water.dit is het probert maar en als tlukt hoort ik oke .

  7. Geplaatst door nahnah aan 03-02-2009

    sorry maar ik zie lasagne hoor

  8. Geplaatst door oumhayat aan 16-02-2009

    hahaha, grappig hoor lasagne in plaats van beghrir, toevallig beide recepten lukken bij mij nooit, baaaaah

  9. Geplaatst door tresia aan 28-08-2009

    dit is een erg moeilijk eet gerecht,veel kunnen het niet je moet er feeling voor hebben en gedult dat is volgens mij het geheim hahaha omdat het een presieci werkje is denk ik,toch is het een heerlijk gerecht en wil toch eens proberen hahahha dus allemaal succes hihi slama

  10. Geplaatst door jamila75 aan 15-09-2009

    Hallo allemaal,
    Hier is het geheim achter de gaatjes in de beghrir.Je moet na iedere beghrir die je bakt je pan met koud water afspoelen.De pan moet dus weer helemaal afgekoeld zijn.Dan doe je pas weer nieuw beslag in de pan en dan gelijk op redelijk hoog vuur zetten.Dan lukken ze wel,echt waar!

  11. Geplaatst door Bent_Al_Maghreb aan 28-03-2010

    Of wat ook helpt is je pan helemaal niet bestrijken met olie of boter, maar gewoon schoonvegen na ieder “pannekoek”. Je moet het vuur dan natuurlijk niet constant hoog laten, maar als dr randen droog zijn (of eerder zelfs) zachter zetten, anders verbranden ze. Suc6!

  12. Geplaatst door keukenprinces aan 04-09-2010

    Het moet toch eerst rijzen??

  13. Geplaatst door sjaahida aan 05-09-2010

    Ik doe altijd een kom griesmeel een kom bloem, een zakje bakpoeder, een snufje zout, een zakje gist een glas lauwwarme melk en water( ook lauwwarm).
    Dit mengen ( flink op kloppen) en dan een uur laten staan ( je ziet dan al belletjes in het beslag)
    Dit in een droge pan op hoog vuur zodra er genoeg belletjes zijn vuur omlaag ( anders verbranden ze )
    Hierna pan afspoelen met koud water en proces herhalen na elke pannenkoek.
    Met dit recept is het mij vanaf de eerste keer gelijk gelukt!

  14. Geplaatst door oummyounes aan 18-11-2010

    hallo damens ik gebruik 1kom fijn griesmeel 1/2kom bloem 1koffielepel zout 1 zakje bakpoeder 2 kommen lauw water 2 koffielepels bakkersgist 1koffielepeltj suikermeng dit in een blinder en 1 uur laten rijzen en roer vlak voor gebruik met een grote lepel doorheen doe de hoeveelheid van een grote jusschep in een goed voorverwarmede pan en bak de baghrirs slechts aan 1 kant veel geluk groetjes

  15. Geplaatst door blondprinsesje aan 13-01-2013

    gieten in een koude pan dan pas op het vuur bij mij lukken ze altijd zo

  16. Geplaatst door selwa31 aan 18-02-2013

    ik heb ze ook al paar keer geprobeert maar het mislukt mij ook altijd heb ale recepte en trucs geprobeert maar niets. is niet voormij bestemt zal ze wel bij mijn vriendin gaan eten hahah…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.