Slagroomtaart

2005-12-05
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 225 gr boter
    225 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 theelepel bakpoeder
    4 eieren
    225 gram zelfrijzend bakmeel
    1 blikje ananas
    3 bekertjes slagroom
    4 eetlepels suiker
    1 klopfix
    2 zakjes geschaafde amandelen) deze bakken en op het eind af en toe wat suiker.

Werkwijze

Stap1

Doe de gesmolten margarine in een kom en doe er de eieren, 225 gram zelfrijzend bakmeel, suiker, vanille suiker, bakpoeder bij en mix het geheel tot een glad beslag doe dit beslag in een ingevette bakblik (23 cm) verwarm de oven.

Doe de bakvorm met het beslag erin en bak deze op 140 graden gaar, het kan langer duren dan een uur.

Als de taartcake klaar is laat je deze afkoelen

Als die is afgekoeld, draai je hem om en snij je de cake, door midden, dat kan in 2 stukken of 3.(die van mij was 2 lagen)

Maak alvast de slagroom klaar, klop de slagroom stevig met suiker en 1 klopfix in 5 minuten tot een stevige slagroom .

Dan leg je de bolle kant aan de onderkant en gebruik je die als bodem van de taart. Smeer deze dan in slagroom en gooi er wat stukjes ananas op en doe er dan weer een klein laagje slagroom op en smeer het even glad, en doe de andere cake helft erop, druk deze in het midden aan zodat de vulling goed word verdeeld, doe dan wat slagroom op de taart en smeer de taart er helemaal mee in. Pak de taart dan op en met de ene hand draai je de taart en de andere druk je de amandelschaafjes er tegen aan.

Klaar

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 05-12-2005

    Ziet er heerlijk uit he!! Kom maar op met dat recept

  2. Geplaatst door islamia aan 06-12-2005

    lekker…………………..

  3. Geplaatst door elysa aan 22-12-2005

    ik wil hem nu maken , maar ik heb geen bakvorm van 23cm, kan ik dan ook wel een glazen ovenschaal gebruiken ,die heb ik wel in 23 cm. please help!!!!!!

  4. Geplaatst door elysa aan 22-12-2005

    en moet ik die dan bekleden met bakpapier???????
    wie weet raad??

  5. Geplaatst door elysa aan 22-12-2005

    ik heb hem gemaakt, gewoon in een glazen ovenschaal met bakpapier en hij is gelukt.
    alleen vindt ik hem TE zoet, volgens mij mag er een beetje minder suiker in.
    en ik vond hem ook niet echt luchtig,dat viel eerlijk gezegt tegen.

  6. Geplaatst door ellouisa aan 22-12-2005

    wat je kan doen om m luchtig te krijgen is de eidooiers met de helft van de suiker te kloppen en de eiwitten helemaal stijf kloppen met de rest van de suiker en dan voorzichtig door elkaar scheppen en de rest erbij doen.

  7. Geplaatst door asi aan 26-04-2006

    Het ziet er heerlijk uit!!

  8. Geplaatst door amina12 aan 25-12-2006

    lekkerr

  9. Geplaatst door sadiye aan 24-11-2008

    heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.