Spons gebak

2008-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *Voor de cake:
    *2 eieren (kamertemperatuur)
    *1 glas suiker
    *1 glas bloem
    *1 theelepel bakpoeder
    *half glas melk
    *25 gram boter
    *Voor de bovenlaag
    *25 gram boter
    *1/4 glas geraspte kokosnoot
    *1/4 glas bruine basterdsuiker
    *1/4 glas gehakte groffe walnoten
    *1 eetlepel melk

Werkwijze

Stap1

Beboter een vierkante bakblik.Verwarm je oven op 180 C.Begin eerst met het maken van de cake.

Mix in een kom de bloem en bakpoeder samen.Pak een andere kom en mix daar de eieren 4 min. Doe de suiker erin en mix het verder 5 min.Leg de mixer weg en pak een houten lepel en roer voorzichtig de bloemmix erin.

Doe de boter en de melk in een pan en maak het lauw niet heet!! En mix dit in het deeg totdat het homogeen(dik)wordt. Bak de cake voor 20-25 min.Maak ondertussen de bovenkant. Roer de bruine suiker en de boter. Doe daarna de melk, geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.

Haal de cake uit de oven en smeer dit vulling erop en doe de cake verder voor 3 min in de gril.

Deze cake kan lauw en koud gegeten worden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.