Tompoezen

2009-05-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor het bladerdeeg:
    250g patentbloem
    200g hardeboter
    1tl zout
    10cl water
    50g poedersuiker als garnering
    voor de banketbakkersroom:
    25cl melk
    2eidooiers
    60g suiker
    1zakjevanilesuiker
    1elmaizena of bloem

Werkwijze

Stap1

Het bladerdeeg maken
meng op een werkblad de bloem met 100g boter doe dan de zout en water bij kneed het goed door elkaar vorm het dan in een bal en laat het dan een uur rusten

rol het deeg op met een beetje bloem
verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op
draai de deeglap en rol hem weer uit
en vouw hem weer in drieen
herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer
wikkel het in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast

rol het daarna uit tot drie rechthoekge lappen van 2mm dikte
maak de bakplaat een beetje nat, met water en prik de lappen met een vork een paar gaartjes in bak de deeg 20 min op 210 graden

banketbakkersroom maken:

breng de melk met vaniliesuiker aan de kook
klop de eierdooiers en de suiker in een kom
en voeg de maizena of de bloem toe
roer de melk er door heen en doe alles weer in de pan en laat het 1 min koken blijf wel roeren giet het in een schone kom en laat het afkoelen
leg een stuk bladerdeeg en bestrijk het met een laagje room doe weer een stuk bladerdeeg er op en bestrijk deze ook met room dan doe je de derde er op bestrooi die dan met poedersuiker en snij het in stukken

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door sadiye aan 27-05-2009

    het bladerdeeg maken meng op een werkblad de bloem met 100g boter doe dan de zout en water bij kneed het goed door elkaar vorm het dan in een bal en laat het dan een uur rusten rol het deeg op met een beetje bloem verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op draai de deeglap en rol hem weer uit en vouw hem weer in drieen herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer wikkel het in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast KAN JE MIJ DIT GEDEELTE
    BETER GAAN UITLEGGEN??

  2. Geplaatst door hammoudi aan 28-05-2009

    welke zin begrijp je niet percies dan?

  3. Geplaatst door sadiye aan 28-05-2009

    rol het deeg op met een beetje bloem verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op draai de deeglap en rol hem weer uit en vouw hem weer in drieen herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer wikkel het in huishoudfolie…

  4. Geplaatst door sadiye aan 28-05-2009

    deze zin begrijp ik niet hoeveel x moet je het deeg nou opvouwen en waarom kan je het niet in 1 keer doen???

  5. Geplaatst door sadiye aan 28-05-2009

    en hoe maak je die glazuur?

  6. Geplaatst door hammoudi aan 29-05-2009

    als je het in laagjes doet dan krijgje een lekker krokantlaagjes ik heb het ook een keer geprobeert om het een keer te doen maar toen kreeg ik een harde laag want de boter doe je ook alleen op driekwart op het gedeelte waar je gaat vouwen en dan krijg je die mooie laagjes er in en lekker krokant

  7. Geplaatst door hammoudi aan 29-05-2009

    je kan ook kant en klaare bladerdeeg gebruiken als je dit molijk vindt

  8. Geplaatst door hammoudi aan 29-05-2009

    ja ik heb het zonder glazuur gedaan omdat ik het zo zoet genoeg vindt
    maar het glazuur maakje zo:
    1:eiwit
    een paar druppels citroen wat jij het lekkerst vindt
    en 100gram poedersuiker
    en voor de kleur moet je kleurstof hebben wat jij zelf mooi vindt
    kan je kopen bij de toko

  9. Geplaatst door hananne aan 17-06-2009

    HET LUKTE ME HELEMAAL NIET DEED ZO ME BEST EN HEB ALLES GEDAAN WAT JE ZEGT

  10. Geplaatst door sadiye aan 17-06-2009

    Ik had hem gemaakt…
    Smaakt erg lekker maar is heel dun en hard bij mij maar de banketbakkersroom is wel lekker maar weinig ik heb het verdubbeld het was meer koekig bij mij…

  11. Geplaatst door hammoudi aan 19-06-2009

    hoi hananne wat is er dan niet gelukt

  12. Geplaatst door hammoudi aan 19-06-2009

    dun en hard heb je er kleine gaartjes in geprikt?

  13. Geplaatst door E.sma aan 06-08-2009

    ALs je het met bladerdeeg doet moet je de bladerdeeg dan door midden snijden en gewoon in de oven doen ? ,, of moet er nog wat speciaal bij gebeuren ??
    esma

  14. Geplaatst door hammoudi aan 12-08-2009

    nee gwoon in de oven en dan als hij klaar is dan pas snijden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.