Marokkaanse Harira

2013-04-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Ingrediënten

  • - 1 wortel
    - 2 uien
    - 1 bosje bladpeterselie
    - beetje prei
    - een blik gehakte tomaten
    - glaasje rode linzen
    - Vermicelli
    - gehaktballetjes/ beetje vlees
    - 2 bouillonblokjes ( Maggie )
    - 1 pakje honig tomatensoep
    - meel
    - water
    kruiden:
    - zwarte peper,
    - komijnpoeder,
    - gember,
    - paprikapoeder,
    - saffraan

Werkwijze

Stap1

Wortel, prei en uien in keukenmachine mixen. Niet al te fijn.

Doe er later de peterselie bij. Tomaten apart mixen.

Olijfolie in de pan doen, vlees en gehakt bakken. Zout toevoegen. Dan de mix van wortel, ui en prei erbij. Even mee bakken. Dan de tomaten en als laatst de kruiden en bouillon.

Water toevoegen ca 5 liter, als het water kookt de linzen erbij en vermicellisoep op het allerlaatst. Van het meel een papje maken en dit al roerend toevoegen. Even doorkoken en dan..

smakelijk!

Er zijn verschillende versies op deze site:

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

  • Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

    Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

  • Ensaimadas - Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes

    Ensaimadas – Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes -video

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *