Kiptajine met ui en komijn

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kip in stukken
    - 1,5 kg uien in ringen
    - 1 el komijnpoeder
    - 1 tomaat
    - halve tl gemberpoeder
    - halve tl kurkuma
    - 1 theeglas zonnebloemolie
    - zout
    - 1 tl peper

Werkwijze

Stap1

Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, de ontvelde in stukjes gesneden tomaat gember, kurkuma, zout en peper en vermeng dit goed door elkaar. Fruit 5 minuten ongeveer todat het vlees mooi bruin is.

Zet het onder water en laat een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan uiteraard.

Voeg de rest van de uien toe en ook de komijn roer het goed door en laat het nog 20 minuten koken. Als het vlees gaar en de saus ingedikt is, dan kan het opgediend worden, lekker met Marokkaans of Turks brood.

Heet serveren.

Lekker!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door Nikki aan 14-01-2007

    Ik ga m zo uittesten!
    Ben erg benieuwd!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 15-01-2007

    en is het gelukt?

  3. Geplaatst door Fabrizia aan 14-11-2009

    Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?

  4. Geplaatst door Fabrizia aan 14-11-2009

    Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?

  5. Geplaatst door karin87 aan 02-08-2011

    vraagje het bakken doe je dat inderdaad in de tajine of gewoon pan ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.