Manti

2007-08-15
  • Porties : 1
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Deeg:
    250 gram meel
    1 ei
    100 ml water
    dessertlepel zout
    Gehakt:
    -100 gram runder of lamsgehakt gekruid met:
    zwarte peper,
    witte peper,
    zout,
    rode pepervlokken,
    wat tomatenpuree,
    wat olie,
    komijnzaad,
    wat peterselie,
    een beetje heel fijngesneden ui
    en wat paprikapoeder
    Sausje:
    wat yoghurt, niet te veel een paar eetlepels
    1 teen knoflook
    wat verse muntblaadjes
    klein beetje boter + wat tomatenpuree

Werkwijze

Stap1

Maak eerst het deeg. Laat het dan op het aanrecht 10 minuten rusten. Ondertussen kruid je het gehakt en ga je die even in de pan rul bakken. Ongeveer 5 minuten. Daarna ga je het deeg uitrollen in een hele dunne lap. Werk steeds met bolletjes dat is makkelijker. Snijd uit die lap allemaal vierkantjes.

Leg een vierkantje voor je neer, doe er een kleine beetje gehakt op, en druk hem dan met alle vier kanten tegelijk dicht. Plak het goed aan elkaar, met een beetje water. Zo werk je alles af. Daarna ga je de manti koken. Kook water met een beetje zout en laat de manti ongveer 10 min koken. Kan ook meer of minder, je moet zelf proeven wanneer het goed is.

Maak dan het sausje. Je perst een teen knoflook uit boven de yoghurt en roert daar wat verse muntblaadjes doorheen. Dan doe je in de pan wat boter met de tomatenpuree, laat je dat een beetje smelten en dan doe je eerst de manti op een bord, dan het yoghurtsausje en dan de tomatenpuree

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door sadiye aan 04-11-2008

    hmm ziet er echt lekker uit ik ben gek op manti ik heb trek gekregen nou heerlijk met knoflookyogurt erop hmmm en tomatensaus erop.

  2. Geplaatst door ihayat aan 12-01-2009

    heb het geprobeerd heeerlijkkkkkkk. Alleen erg veel werk zeg, had dit altijd al willen leren thnx!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.