Sinaasappel – Kerriekip

2013-09-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    - 2 grote of 4 kleine kippenbouten;
    - 1 grote ui;
    - 2 tenen knoflook;
    - 1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
    - 1 eetlepels kerriepoeder;
    - peper en zout naar smaak;
    - het sap van twee sinaasappels.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verhit een scheut olie in een braadpan en braad daarin de kippenbouten om en om aan tot ze mooi goudbruin zijn.

Haal ze uit de pan en houd warm.

Doe in dezelfde pan de fijngehakte ui en laat dat op laag vuur zacht worden.
Voeg er dan de fijngehakte knoflook, de fijngehakte verse koriander, het kerriepoeder, peper en zouten het sinaasappelsap aan toe.

Roer alles door elkaar en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.

Doe er dan weer de kippenbouten bij en overgiet alles met een groot glas water.

Roer door elkaar en doe het deksel op de braadpan (of dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Verwijder voor het einde van de kooktijd het deksel of het alufolie van de braadpan zodat de kip een mooi kleurtje kan krijgen.

Dien op met Basmati rijst .

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *