Traditionele Marokkaanse Tajine van garnalen

2009-12-23
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 25m

Ingrediënten

  • - 500 gram garnalen, zonder schaal en perfect schoongemaakt
  • - 3 tomaten
  • - 2 teentjes knoflook
  • - Koriander
  • - Zout
  • - Peper
  • - Komijn
  • - (zoete)paprikapoeder
  • - olijfolie

Werkwijze

Stap1

De 500 gram garnalen goed pellen, darmkanaal verwijderen, goed wassen en even opzij zetten.

De tomaten in blokjes snijden, look fijnmaken, en koriander fijnhakken en samen in de tajine (koekenpan mag ook)met een beetje olijfolie, 1 eetlepel of 2 naar smaak is voldoende.

Na 5 a 10 min zachtjes pruttelen voeg je zout, peper, komijn, paprikapoeder toe, goed mengen en even met een vork de tomaten goed fijn maken, dan nog even 5 a 10 min laten pruttelen en dan de garnalen toevoegen en nog wat extra koriander erboven op doen voor een mooie kleur en extra pit.

De tomaten en de garnalen nog eventjes rustig laten pruttelen circa 5 min, want de garnalen mogen niet te langen koken want dan worden ze te hard en serveer met partjes citroen, Bismillah! Oumaimatjeuh

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Goulash een Hongaars nationaal winters gerecht

    Goulash een heerlijk Hongaars nationaal winters gerecht

  • Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

    Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *