Traditionele Marokkaanse Tajine van garnalen

2009-12-23
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 500 gram garnalen, zonder schaal en perfect schoongemaakt
  • - 3 tomaten
  • - 2 teentjes knoflook
  • - Koriander
  • - Zout
  • - Peper
  • - Komijn
  • - (zoete)paprikapoeder
  • - olijfolie

Werkwijze

Stap1

De 500 gram garnalen goed pellen, darmkanaal verwijderen, goed wassen en even opzij zetten.

De tomaten in blokjes snijden, look fijnmaken, en koriander fijnhakken en samen in de tajine (koekenpan mag ook)met een beetje olijfolie, 1 eetlepel of 2 naar smaak is voldoende.

Na 5 a 10 min zachtjes pruttelen voeg je zout, peper, komijn, paprikapoeder toe, goed mengen en even met een vork de tomaten goed fijn maken, dan nog even 5 a 10 min laten pruttelen en dan de garnalen toevoegen en nog wat extra koriander erboven op doen voor een mooie kleur en extra pit.

De tomaten en de garnalen nog eventjes rustig laten pruttelen circa 5 min, want de garnalen mogen niet te langen koken want dan worden ze te hard en serveer met partjes citroen, Bismillah! Oumaimatjeuh

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.