Recipes from Ingredient: Amandelen
De amandel is het zaad van de amandelboom. Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is wel zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.
Gevulde schelphoorn
Deze koekjes zien er zeer feestelijk en vooral aantrekkelijk uit! Zeker de moeite waard om ...
Lees meerVier soorten koekjes uit 1 deeg
Dit is echt handig, met 1 deeg maak je 4 soorten koekjes, die allemaal anders ...
Lees meerCitroen amandelkoekjes
Citroen amandelkoekjes, staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven.
Lees meerMokh el sheikh – Amandelkoekjes
Heerlijke koekjes die niet gebakken hoeven te worden! Foto: Oum Yassine
Lees meerBriwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes
Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te ...
Lees meerApfelstrudel met bladerdeeg
Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder ...
Lees meerHet beroemde Marokkaanse Seffa medfouna met kip
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in ...
Lees meerKoffiecake met koffieglazuur en amandelen recept
Een lekker recept voor een eenvoudige maar heerlijke koffiecake met koffieglazuur. Zelfs koffiehaters en ...
Lees meer