Apfelstrudel met bladerdeeg

2014-09-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder lekker dan de originele. Hij is ook snel klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig.

Ingrediënten

  • - 1 pak bladerdeeg
    - 3 appels in stukjes
    - Handje rozijnen
    - Handje amandelschaafsel
    - 2 el suiker
    - 1 tl kaneel
    Extra:
    - 1 eidooier
    - Suiker

Werkwijze

Stap1

Neem 5 vellen bladerdeeg en leg ze naast elkaar, iets overlappend. Leg hierop de appelvulling en laat een rand van 1 cm vrij.

Neem de andere 5 vellen bladerdeeg en leg ze ook naast elkaar. Klap in de lengte dubbel en maak er sneetjes in. Openklappen en dan over de vulling heen leggen.

Randen goed vastdrukken. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopte eidooier (met paar druppels water).

Bestrooi met suiker en bak op 220 graden 20-25 minuten.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Saloua aan 13-12-2015

    Ik zou graag de recepten willen ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.