Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Recept categorie:
Waardering:(4.3 / 5)

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping, Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het ...

Lees meer
Hoe bereid je Couscous

Hoe bereid je Couscous

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Couscous in meestal tarwe gries, dat in kant en klare zakjes verkrijgbaar is in Marokkaanse ...

Lees meer
Chebbakia

Chebbakia

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

Recept van MMU Traditioneel gerecht wat heerlijk bij een kop soep smaakt. (vooral in de ...

Lees meer
Lahmacun - Turkse pizza

Turkse pizza – Lahmacun

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft ...

Lees meer
Chebakia - Chebbakia

Chebakia

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Chebbakia is een heerlijke honingkoek die iedere dag gegeten wordt tijdens de ramadan.

Lees meer