Recipes from Ingredient: Suiker
Tafelsuiker, kristalsuiker, bietsuiker of rietsuiker, of in huishoudelijke termen suiker, is een voedingsmiddel dat geassocieerd wordt met een van de primaire smaken, namelijk zoetheid. In de chemie wordt een suikermolecuul gezien als een koolhydraat met meerdere hydroxylgroepen welke zich in een ringstructuur bevindt gevormd uit het corresponderende aldehyde of keton. Een monosacharide-eenheid kan ook worden geschreven met de brutoformule n, letterlijk een hydraat van kool.
Hartige broodjes met gehaktvulling heerlijk zacht en luchtig
Deze hartige broodjes met gehaktvulling maakte ik jaren geleden voor het eerst naar een recept ...
Lees meerKoffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes
Het recept van koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes. Heerlijk voor bij de koffie maar natuurlijk ...
Lees meerKleine kerststolletjes luchtige en zachte met homemade amandelspijs
Vorige maand was ik mijn Hollandse baksel vergeten, dus deze maand een extra leuke (vind ...
Lees meerPitabrood recept
Een pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat ...
Lees meerEnsaimadas – Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes -video
Toen wij jaren geleden op vakantie waren op Menorca (eiland naast Mallorca) at ik regelmatig ...
Lees meerAppelbeignet een heerlijke gefrituurde appelflap
Een appelbeignet (spreek uit als appelbenjee) of appelflap (in Noord- en Oost-Nederland) is een gefrituurd ...
Lees meerKokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur
Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu ...
Lees meerOreo taart
De Oreo-koekjes hebben over de jaren een cultstatus bereikt. Er bestaan talloze recepten waarin ze ...
Lees meerMaïzena koekjes
Deze Marokkaanse maïzena koekjes zijn heerlijk. Je kent ze daarom vast en zeker. Ze zijn ...
Lees meerSlagroom cake
Slagroom cake is een taart of gebakje met een slagroomlaag die versierd wordt met vruchtjes ...
Lees meer