Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Maantjes met kipgehakt
Het idee en deegrecept heb ik van Cuisine la Nima. (deegrecept ietsie aangepast)
Lees meerKip met basmati-rijst en wokgroenten in zoetzure saus
Views: 32.916 Deel dit recept met anderen
Lees meerChococake gevuld met slagroom hier maak je iedereen blij mee
Het recept van chococake gevuld met slagroom. Lekkere cake gemaakt van meel, cacao en slagroom waardoor ...
Lees meerKoffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom heerlijke bij de koffie of thee
Recept van heerlijke zelfgemaakte koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom. Een heerlijke snack en gebakje voor bij de ...
Lees meer