Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Aardappeltonijnsalade
Aardappeltonijn salade, Kook de aardappels met schil tot ze gaar zijn, haal ze eruit schil ...
Lees meerDonuts bestrooid met poedersuiker
Een donut is een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden. Het kan ...
Lees meerChurros gefrituurde deegstengels heerlijk met Marokkaanse thee
Churros - gefrituurde deegstengels, dit is zoooooo heerlijk vooral ook lekker bij marokkaanse thee! ...
Lees meerPindahartjes met honingglazuur
Heerlijke luchtige koekjes met een superlekker honingglazuur, deze moet je echt eens proberen!
Lees meerMsemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de ...
Lees meerHarira – tomatensoep
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men ...
Lees meerMini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes
Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Lekkere authentiek marokkaanse gerecht heerlijk bij de koffie/thee na iftar
Lees meerMarokkaanse tomaten paprika salade
Marokkaanse Tomatensalade voor 4 personen, Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken ...
Lees meer