Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

2018-01-28
  • Kooktijd : 60m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van een de appel notentaart. Dit recept is eigenlijk heel makkelijk. De geur van deze taart is niet te beschrijven, is zooo lekker. Deze appel notentaart kan maximaal 2 dagen bewaard worden. De bodem wordt namelijk helemaal zacht door de appels.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 250 gr. bloem
  • - 1 ei
  • - 100 gr. roomboter of gewone boter
  • - 1 pakje bakpoeder
  • - 50 gr. suiker
  • - 2 el koud water
  • Vulling
  • - 4 appels
  • - 3 el suiker
  • - 1 el kaneel
  • - Verschillende noten
  • - Abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Bereiding deeg:

Begin met het goed mixen van de meel en boter. Kneed samen met het ei, klein beetje koud water (2 eetlepels) en bakpoeder tot een soepel deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten zodat het iets makkelijker uitrolt.

Stap2

Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap dat groot genoeg is om een bodem en opstaande rand voor de appel notentaart te maken. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.

Stap3

Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en verwijder het klokhuis. Meng deze samen vervolgens met suiker en kaneel (je kan ook rozijnen toevoegen als je wilt).

Stap4

Leg het appelmengsel in over de bodem en druk stevig aan. Bak de taart in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 50 /60 min goudbruin en gaar.

Stap5

Tijdens het bakken van de taart kun je alvast de de noten roosteren.

Stap6

Meng 2 eetlepels abrikozenjam met de geroosterde noten en dan op de taart gelijk smeren en dan smullen maar.

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.